Kategoriler

10 Haziran 2018 Pazar

Handsome Guy and Jung Eum Herkesi Hayal Kırıklığına Uğrattı!


Handsome Guy and Jung Eum nam-ı diğer The Untadeables izleyicilere büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Son hafta yayınlanan Handsome Guy and Jung Eum'un bölümü SBS tarihinin en düşük ikinci reyting oranını elde etti.Düşük reyting oranına sahip diğer dizi 2016 yılında yayınlanan Come Back Mister'dı.

Konusundan bahsettiğim bu yazımda umutlu olduğumu söylemiştim.Çünkü bir Hwang Jung Eum aşığı olarak beklentilerim de ona göreydi.

Nam Goong Min ağır bir eleştiri topuna tutulmamış.Okların hedefi dizinin klişe ilerleyişi ve Hwang Jung Eum'un değişmeyen oyunculuğu.

K-Pop'ta nasıl milletin bias'ım dediği favori adamlar vardır,Hwang Jung Eum ve Ha Ji Won'da benim için öyledir.Ama üzülerek söylemek zorundayım,eleştiriler haklı.

Diziye başlamamıştım ama Y'tube'da bir sahnesine denk gelip izlemiştim.Ve Hwang Jung Eum'un oyunculuğu beni şoke etmişti çünkü She was Pretty'deki karakteri ile aynı karakteri sergiliyordu resmen,bir tane bile farklı bir şey yoktu.


Emin olmak adına birkaç sahne daha izledim ve düşüncelerimi kesinleştirmiş oldum.Hwang Jung Eum gerçekten berbat bir oyunculuk ortaya koymuştu.

Şaşırması,utanması,sinirlenmesi,endişesi...hepsi birebir aynı.

Bu yayından kısa süre önce Why Secretary Kim incelemesiyle ilgili bir yazı paylaştım ve orada Park Seo Joon'un ne kadar ilerlediğine dair büyük övgülerde bulundum.Hwang Jung Eum'da ise durum tam tersi.

Kendini Kore'nin yeni Lee Byung Hun'u haline getiren Park Seo Joon merdivenleri üçer beşer atlarken Hwang Jung Eum 2015 yılından beri yerinde saymış durmuş.

SBS king Kore kanallarından bir tanesi.Reytingleri normalde 6-9 arasında gider durur ama Handsome Guy and Jung Eum'un son hafta reytingi 3.2.

Sanırım bu duruma en çok üzülenlerden biri de benimdir.Takip listende tepeye oturttuğun kişinin böyle bir durumun içine düşmesi hoş olmuyor ne yazık ki.

Dizinin klişe kalması da beni şaşırtan diğer bir olay.Çünkü senaristi herkesin beğeniyle izlediği Weightlifting Fairy Kim Bok Joo senaristi Lee Jae Yoon. 

Dipnot:Dizinin (Weightlifting Fairy Kim Bok Joo) ilk bölümünü izleyip bir türlü ısınamamış ve bırakmıştım.Çünkü klişelerden seçmeler gibi gelmişti bana.Lakin ilk bölümü izleyip de böyle bir yorum yapmak ne kadar doğru,bilmiyorum.Ama o kadar kişi sevdiyse milletin var bir bildiği diye de düşünmeden edemiyorum.

SBS gibi bir kanalın böyle içler acısı bir hale gelmesi de üzücü.Böylesi yavan bir senaryoyu niye kabul ettin ey SBS!

Düşüncelerim bunlar.Peki siz diziyi izlediniz mi?İzlediyseniz diğer izleyicilerle aynı fikri mi paylaşıyorsunuz?

12 yorum:

  1. Jang Eum un she was petty ile birlikte son oynadigi 3 yapimdada ayni karakterler ayni ortamlar ayni oyunculuklar gibi geliyor artık.Giyim tarzinin kötülüğü bakislari da bunlara dahil bence.Dizinin odak noktasi yani cikis yeri guzeldi demekki iyi toparlayamamislar bide söz konusu kotu oyunculuk oldu o iş bi fiyaskodan öteye geçemiyor maalesef 😒

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giyim tarzına pek dikkat etmedim,doğrudur.
      Aslında mimik kontrolünde başarılı nadir oyunculardan biri ama nedense bu hale geliverdi bir anda.
      Son üç dizinin ortak noktası da romantik komedi oluşuydu.Dram ya da aksiyon gibi farklı yapımlara yönelirse yorumlarımız 180 derece değişecek.Bundan eminim :)

      Sil
  2. ya ben bu dizinin bitmesini heyecanla bekliyordum bak şimdi hevesim kırıldı. ama şöyle bi durum var bu hje bence zaten oyunculuğu çok iyi olan bir kadın değil. son dizilerinin hemen hepsinde aynı karakteri canlandırdığı gibi rahatsız edici bağırmaları, çığlıklı ağlamaları falan vardır ki evlerden uzak!!! benim heyecanla beklemem her şeye rağmen büyük oyuncular olduğundan iyi bir senaryo olur, güzel bir hikaye döner diyeydi. şimdi izleme listemin sonuna alıyorum -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben severdim Hwang Jung Eum'u ya :/ O bağırmaları,çığlıkları beni de deli etmeye başladı.Fazlasıyla rahatsız edici geliyor artık.Dediğin gibi aynı karakteri canlandırıp durdukça,köreldi ve kendine gelemedi.
      En başta kanal SBS olunca beklentiye giriyor insan otomatikman.
      Ben de listemde sonlara...baya sonlara attım.

      Sil
  3. she was pretty en sevdiklerimden amaaa :) şimdi yazın başlayan bir fıstık kore dizisi arıyoruum, ya da başlayacak olan, romantik komedi veya lise dizisi olsuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. She was Pretty candır can.
      Yeni başlayan romantik komedi Rich Man ve Why Secretary Kim var benim bildiğim.Rich Man'de Exo'dan Suho oynuyor,fena değil.Why Secretary Kim yeni başladı o yüzden bir şey diyemiyorum ama ben sevdim.Online takip etmek istersen onu takip edebilirsin sevgili Deep ;)

      Sil
  4. baksan yaaa, the sicelend izle demişsiiin, bulamadıım, doğru mu yazdın kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pardon pardon.
      The Silecend olacaktı ^^

      Sil
    2. yaaa, the silenced olmasın (sessizleştirilmiş) :)

      Sil
    3. Hahaha.
      The Sicelend değil,The Silecend de değil.
      Doğrusunu yazıyorum sonunda.The Silenced (Saklı Sırlar) :)

      Sil
    4. izledim şimdiiii, güzeldi, başları gizemli, sonu gerilim, saool :)

      Sil
    5. Sevindim beğenmene :)
      Rica ederim.

      Sil