11 Ağustos 2017 Cuma

Orange | Japon Filmi


Kento Yamazaki'ye olan hayranlığımı şu yazımda dile getirmiş ve filmi sırf onun için izlediğimi söylemiştim (söyledim mi?söyledim herhalde.söyledim söyledim).

Ve gene Kento için izleme zahmetine girmiş olduğum başka bir Japon filmi Orange ile karşınızdayım.


Oyuncular

Kento Yamazaki




Tao Tsuchiya




Ryo Ryusei




Kurumi Shimizu




Dori Sakurada




Hirona Yamazaki


Kento ile bir akrabalığı bulunmamaktadır :)


Filmin Konusu:Başrol kızımız Tao bir gün bir mektup alır.Bu mektup 10 yıl sonraki halinden kendisine gönderilmiştir.10 yıl sonraki Tao sınıfa yeni bir çocuk geleceğini (bu da bizim Kento'muz oluyor) ve bu çocuğa dikkat etmesi gerektiğini söyler.Acaba kızımız mektubu ciddiye alacak mıdır?Peki neden bu çocuğa dikkat etmesi gerektiği söylenmektedir?


Film hakkındaki yorumlarım;

  • Bütün Japon filmlerini kendi kötü kategorisinde değerlendiriyorum aklınızda bulunsun.Yani bir Japon filmine güzel diyorsam bu Japon filmleri içinde güzel demek,film dünyası içinde değil.Bir Japon filmine vereceğim en yüksek puan 10 üzerinden 5 olur canlarım.
  • Japon kurgularında bir sıkıntı yok,gerçekten güzeller.Ah bir de işleyebilseler.O zaman büyük filmlerle aynı kulvarda değerlendireceğim ama yok,inadına bazı şeyleri koymaktan vazgeçmiyorlar.Yani evet,bu kriterler doğrultusundaki yorumlarımı okuyacaksınız :)
  • Eğer Japon filmlerini ve dizilerini seviyorsanız mutlaka seveceğiniz bir film.Ama çok da aramıyorum diyenlerdenseniz...eh diyebilirim.Fena değildi.
  • Beni memnun etmeyen kısım finaliydi.Film boyunca zaman zaman şaşırdım,meraklandım,aferin güzel oynamışsınız dedim ama işte...
  • Finali beklediğim gibi değildi evet.Ama sorun beklediğim gibi olmaması değildi,olması gerektiği gibi olmamasıydı (bu cümleyi bir seferde okuyan kişiye benden büyük bir aferin).
  • Japon filmlerindeki klasik sorunlu erkek tiplemelerinden bıktım.Ve şu ana kadar sadece üç tane Japon filmi izlediğim halde.
  • Oyunculuklara gelecek olursak;gerçekten iyilerdi.Ve dram filmi olduğu için aptal aptal hareketler görmeyeceksiniz,merak etmeyin.
  • Altyapısında güzel göndermeler vardı lakin bazıları gerçekliğin fazla dışında kaldı.
  • Sevdim mi sevdim ama izlemesem de olurdu diyorum içimden.
  • Film afişine bayıldığımı belirtmeliyim.Asya dizi-film afişleri genelde özensiz olur ama bu afiş çok güzel,çok yerinde olmuş.

Kısaca Japonların film-dizi kriterlerine alışıksanız ve memnunsanız izleyince seveceğinize eminim.Genel izleyici kitlesi için konuşmak gerekirse;sırf kurgu ve mesajları için izlerim derseniz eyvallah.Sırf Kento için izlerim derseniz ona da eyvallah.Bunun dışında bir sebep arayarak izleyecekseniz önereceğim bir film olmayacak,üzgünüm :)

14 yorum:

  1. Ben nedense Japon, Kore vs. filmlerini sevmiyorum. Alışamadım bir türlü. Ama erkek yeğenim bayılıyor. Hele animelere...çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmlerini ben de sevmiyorum.Animelere de alışamadım.En iyisi diziler bence ^^

      Sil
  2. Cepten okurken yazını yorum yazıyordum sonra bilgisayardan yazarım diye vazcaydım eğer iki kere yazmışsam birini siliverirsin:)
    Bu filmi bloğumda yazmıştım,bi ona tekrar bakayım dedim ,meğer beni de sonu pek tatmin etmemiş.Manga uyarlamaları nedense pek güzel olmuyor.Dediğin gibi Japon sinemasına alışık olmak lazım,ben alışkın olduğum halde ,bir süre sonra sıkılmaya başlıyorum.Artık lise dönemi pek cezbetmiyor beni,yoksa güzel filmleri de var.:) Gene de merakımdan izlediğim oluyor arada :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Kento yüzünden sürekli lise filmlerini izlemişim sen söyleyince fark ettim.Dram vs. türler nasıldır bilmiyorum.Aslında bu da biraz drama kaçmıştı ama lise filmiydi sonuçta.Gençlik filmlerinde bazı şeyleri istesek de ciddiye alamıyoruz.
      Hemen koşuyorum yayına!Senin ne düşündüğünü merak ettim (finali dışında :)

      Sil
  3. geçen sölediğin japon filmini sevmiştim. not alayım bunu da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz monoton ilerlese de kötü bir film değil sevgili deep ^^

      Sil
  4. Kento'yu sürekli lise filmlerinde görmekten sıkıldım artık. Hep aynı tip rollerde oynuyor. Farklı ve güzel bir filmde izlemek istiyorum onu. Ama tabi yakışıklılığına laf yok :) Bende sonunu beğenmemiştim filmin. Düşüncelerimiz genel olarak benzer. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili Koremanya :)
      Evet benzer düşüncelerimiz var genelde.Kento'yu şöyle adam gibi bir filmde görsek fena olmaz artık.

      Sil
  5. Bende bu hadamı hep okul filmlerinde izledim filmin sonucu üzücü olsada izlemeye değer :) Bu arada bende yeni katıldım aranıza banada beklerim ^-^

    YanıtlaSil
  6. Sonu çok üzücü değildi bence ama fena değildi :D

    YanıtlaSil
  7. Bence aşırı güzel bir filmdi. Ve ruha dokunuyordu o kadar çok sevdim ki filmi. Tek söz bulamıyorum kötüye dair. Kakeru..😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yerlerde eksik kalsa da kötü bir film değildi tabii :)
      Kakeru candır,can!

      Sil
  8. başlarda bir türlü alışamasam da şu aralar fena taktım piyasada ne varsa çılgınlar gibi izliyorum möövmvvmçv . Başlarda Kentoya aşşırı gıcık oluyordum sebebi çünkü nerdeyse tüm dizi/filmlerinde hep son 5 dakka çocuğu . Bu olay bir kaç film sonra bağımlılık yaptı heralde çünkü şuan içinde Kento geçen ya da Kentoya karakter / tip olarak benzeyen ne varsa izlemeye başladım çösfvmslvmççgngç. Başrol kızı da çok samimi buluyorum bunun sebebi büyük ihtimalle ani ni aisserasugite komattemasu

    YanıtlaSil
  9. Japon filmlerine mi fena taktın,onu anlayamadım?
    Neredeyse bütün Japon ergen filmlerinden Kento'nun oynadığı tiplemeler mevcut,Kento bu konuda değerli bir mücevher değil sadece çok yakışıklı :D
    Başrol kızı ben de sevmiştim.Doğaldı.

    YanıtlaSil