13 Şubat 2018 Salı

The Unit



Bildiğiniz üzere Kore'de K-Pop dediğimiz,Bts ile birlikte ünü dünyaya yayılmaya başlayan bir kültür var.Bu K-Pop illeti izleyenler yani bizler için hem göze hem kulağa hitap ederek duygularımızı şenlendirse de işin iç yüzü sanıldığı kadar masum değil.

K-Pop sektörünü yöneten üç büyük şirket var:SM Entertainment,YG Entertainment ve JYP Entertainment.Bunun dışında BTS ile adını büyük ölçüde duyuran Big Hit ve küçük çaplı daha binlercesi...

Bu şirketlere giren gençlerin tek bir hedefi var:İdol olmak.

İdol kelime anlamı olarak örnek alınan,hayranlık duyulan tapınılacak kimse demek.

Tapınılacak kadar mükemmel olmak için sonsuz defa pratik yapmaları ve ince olmaları (yani aç kalmaları) gerekiyor.

Kore insanı da mükemmelliyetçi sanırım çünkü bu durumdan rahatsız olan pek kimse yok.Aksine onları daha fazla bu pisliğin içine itiyorlar.

Gençler içinde idol olmak popülarite haline gelmiş durumda.Herkes şirketlere kabul edilmeyebiliyor o yüzden Kore televizyonları idol olmak isteyen gençlerin tanınmasını sağlayacak formatta yarışmalar düzenliyor.Bunların en bilineni K-Pop Star.Duyduklarım arasında Show Me The Money ve Unpretty Rapstar'da var.

Dürüst olmak gerekirse bu tür yarışmalara karşı ön yargılıydım.Bizdeki O Ses Türkiye benzeri saçma sapan yarışmalar sanıyordum.

Geçen bir blogda gezinirken yazarın The Unit'i izlemenizi tavsiye ederim şeklinde bir cümlesini okudum ve her şey değişti.

Baktım jüriler arasında Bi Rain,Taemin ,Hyuna gibi isimler var.Haydi bakalım dedim,n'olcak?

İki gün içinde 12 bölüm falan bitirdim.O derece bayıldım!

Yarışmanın olayı şu:Tanınmayan idol veya idol grupları kendilerini tanıtmak amaçlı birbirleriyle yarışıyorlar.Farklı,değil mi?Aynen öyle.Diğer yarışmalardan epey farklı.

Hatta yarışmacılar arasında Hyuna ve Taemin'in eski idol arkadaşları falan da var.Onların döktüğü gözyaşlarına bile şahit oluyoruz.


Gelelim yarışmamıza.

Jüri üyelerimiz; Ünlü oyuncu ve müzisyen Bi Rain,



Eski 4minute üyesi Hyuna,



Shinee'nin yakışıklı maknaesi Taemin,



Brand New Music CEO'su ünlü rapper San E,



Urban Zakapa üyesi Jo Hyun Ah,



ve sunbae müzisyen Hwang Chi Yeol.







San E,Hwang Chi Yeol ve Jo Hyun Ah'ı pek bilmezdim.Yarışmayla birlikte hepsinin usta yönlerine ve tatlı yüzlerine şahit oldum.Özellikle San E...Show Me The Money izleyenler bilir,kendisi Kore Magazinini epey meşgul etmişti zamanında.

Bi Rain MC'lik görevini üstlenmiş.Kızdığında nasıl bir psikopata dönüştüğünü gördüm ve beni korkutmadı desem yalan olur :)

Diğer jüri üyeleri arasında Hyuna ve Taemin biraz sönük kalsa da onlar olmasa hiç izlenmez diyorum içimden.

İzninizle eleme anında dikkat çeken birkaç yarışmacıdan söz etmek istiyorum.



Erkekler ve kadınlarda benim favorim iki Eui Jin'di.Evet,iki yarışmacının da adı Eui Jin :) Biri Bigflo'dan diğeri Sonamoo'dan.




Yarışma boyunca ikisi de mükemmel performans sergiledi.Burunları kanayana kadar çalıştılar ve karşılığını da aldılar.

Yarışmanın tatliş kızı Jiwon.


ü

Gülümsemesiyle kendine hayran bıraktı minik kız.Bi Rain tarafından pek sevildi kendisi.


Dancekiller Feeldog!


Yakışıklılığıyla dikkat çeken Feeldog'un her dansı bir şiir gibiydi.Harikaydı!İzlemeye doyamadım desem abartmış olmam.


SM Entertainment stajyeri Ji Han Sol.Pek mimikleri yoktu ama kaliteli dansı her şeyi unutturmaya yetti.



Elemeler sırasında görüntüsüyle ilgi odağı haline gelen girlcrush Hyo Sun.Farklıydı,marjinaldi.Zaten bu yüzden favorilerim arasına girdi.



Kendisi Produce 101'a da katıldı ama ne sebeptendir bilinmez yarıda bıraktı.İşte o zamanlardan bir fotoğrafı;



İdollükten kuryeliğe kadar uzanan bir hayat:Yang Jiwon.


Zamanında Spica isimli idol grubunun bir üyesiymiş Yang Jiwon.İşler onun için iyi gitmemiş ve en sonunda bir dükkanın kuryeciliğini yapmaya başlamış.

Erkekler ve kızlardan 9 kişilik iki ayrı grup oluşturulacak ve 5-6 ay boyunca aktif olduktan sonra iki grup da dağılacak.Amaç zaten yeni bir grup kurmak değil,yarışmacıların yeteneklerini tanıtmaktı.Güzel bir projeydi.

Yakın zamanda final bölümü yayınlandı.Grupları biliyorum ama daha izlemedim son bölümü.

Herkese tavsiye ettiğim müthiş bir yarışmaydı.Yarışmacıları da bir o kadar harikaydı.

Çevirisi Yeppuda'da yok bildiğim kadarıyla.Ben The Unit Turkey Facebook Grubu'nun çevirisiyle izledim.Birçok sayfanın katkısıyla yapılmıştı ve bu beni daha da memnun etti.Elinize sağlık.

Eğer izlediyseniz sizin favori Unit yarışmacınız kim?

4 yorum:

  1. heeey evvelsi gün gördüm yorum cevapladığınııı. hoşgeldiin blogunaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum!Daha aktif olmak istiyorum inşallah deep :)

      Sil
  2. ay ben izlemedim, aynı senin gibi müzik yarışmalarına pek ilgim yoktu. taa ki mix nine'ı görene kadar. benim de tek izlediğim program o ve aynı unit gibi formatı diğer programlardan farklı. sadece yg sponsprluğunda bir yarışma ve yg başkanı yang hyun suk; sm ve jyp dahil olmak üzere hemen her yapım şirketine gidip, ordaki çömezler arasından bizzat yarışmacıları seçip program yaptı onlarla. çok değişik ve eğlenceliydi. bi de sponsor yg olunca, jüriler bigbang üyeleri, cl, zion T falan oldu. final bölümünü izleyemedim daha ama yüzlerce kişiden bir grup çıkardı ve onlara yg altında debut yaptıracak sanırım. eğer müzik yarışmaları ilgini çekmeye devam ederse buna da göz atabilirsin^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bigbang mi?!Bir yarışmada Bigbang olur da izlenmez mi :) (YG zaten gönlümün birincisi) Teşekkürler Melly,mutlaka göz atacağım ^^
      Bu şovu da mutlaka öneriyorum sana.Bence hoşlanacaksın :D

      Sil