2 Haziran 2018 Cumartesi

Color of Night (Çin) Konusu


Bir diziyi tamamlamadan hakkında bahis açmak pek adetim değildir.Zamanında aynı şekilde Goblin'den bahsetmiş ve sonrasında mükemmel bir memnuniyet yaşamıştım.

Bu dizi içinde umutlarım aynı düzeyde.

Japon ve Tayvan dizilerine diss attığım şu yazımda dillerinin beni aşırı irrite ettiğini ve bir türlü izleyemediğimi söylemiştim.

Tek sebep bu değil.Konularını özgün bulmuyor,çekim kalitesini bir türlü beğenemiyordum.

Ama şöyle bir teferruat var ki ben hiç Çin dizisi izlememiştim!


Çin dizileriyle ilgili yapmayı planladığım şey çok farklıydı.İlk izlediğim Çin dizisini yakın zamanda bitirip yorumunu girecek herkesi şoke (!) edecektim.Dün başladığım bu dizi ise planlarımı bir anda alt üst etti.

Konuşmaları hala beni rahatsız ediyor ne yalan söyleyeyim.O yüzden kısık sesle izliyorum :)

Neyse fazla uzattık,artık dizimizin konusuna geçelim.


Dizinin Konusu:Yi Lian Kai Qin Sang'a ilk görüşte aşık olmuştur.İtibarlı bir ailenin en küçük ve başı buyruk oğlu Yi Lian Kai Qin Sang'dan vazgeçemez ve onunla zorla evlenir.Qing Sang'ın sevdiği başka bir adam vardır ama onun ihaneti ve annesinin vasiyetiyle kendini sevmediği adamla zorlu bir evliliğin içinde bulur.


Kore dizilerinin sevdiğim tarafı bazı olayların yavaş ve sindire sindire ilerlemesidir.İşledikleri aşkın naif oluşu da diğer bir unsur.

Bildiğiniz üzere Tayvan dizileri fazla cüretkar bu konuda.İlk bölümden adamları öpüştürüp beşinci bölümde yatağa atıveriyorlar.Kızları aptal karakter yapmaları da cabası.

Çin dizilerini de aynı sanırdım.Belki arada vardır ve ben yakın zaman dizilerini izlediğim için böyledir,bilmiyorum.Ama sonuç olarak Çin dizileri beni nakavt etmiş durumda.

Dizi 1920'lerin Çin'inde geçiyor.Chicago Typewriter'ı izleyenler orada eski zaman kostümlerinin ne kadar etkileyici olduğunu bilirler.Buradaki kostümler de farklı değil.Hatta çok daha iyi.

 

En çok kimden etkilendiniz derseniz,ben Elvis Han diyeceğim.Yani nam-ı diğer Yi Lian Kai.

Rolünü bu kadar benimseyip kendini izlettiren oyuncu sayısı fazla değil.En son Seo in Guk'un Hello Monster'daki oyunculuğu beni aynı şekilde etkilemişti.

Dizinin sadece bu ikilinin aşkına sıkışıp monoton bir hale geldiğini sanmayın.Bol bol entrika da tuzu biberi.

Dizi Mart ayında tamamlanmasına rağmen çevirileri daha yeni yeni geliyor.Dizinin bölüm sayısı 50 ama gözünüzü korkutmasın.Ben 100 bölüm bile olsa izlemeye niyetliyim.

Çin dizilerinden rahatsız olan tayfadansanız eğer,sadece ilk iki bölüme bir şans verin.Devamı zaten kendiliğinden gelecek.

Benden bu kadar.Umarım size bu diziyle ilgili az da olsa ilham verebilmişimdir.Bir dahaki yazıda görüşmek üzere.

8 yorum:

  1. Konusu ilgimi çekti. Listeme ekliyorum, sevgiyle kal.. 🤗

    YanıtlaSil
  2. heeeeeey seni blogda görmek çokoş tomris han hihihiiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha
      O Tomris Han'ı yakında kaldıracağım,merak etme ^^

      Sil
  3. merhaba tümm bölümleri çevirildi mi aabsa dii tammammen bitmeden ilemmek istemiyorumm. teşekkkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi çeviren iki farklı sayfa var.Arattığında karşına çıkacaktır.Şuan iki sayfada eş zamanlı ilerliyor diyebilirim.Birinde 25,diğerinde 26.bölüme kadar çevrilmiş.Çevirinin bitmesini istiyorsan biraz daha beklemen gerekecek :)

      Sil
  4. Son bölümlerde qin sang hamileydi birşey mi oldu yoksa son bölüme kadar hamilemiydi ben orasını anlayamadım

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Hatırlamıyorum üzgünüm :)

    YanıtlaSil