16 Haziran 2018 Cumartesi

The Silenced Film Yorumu


Steel Cold Winter'dan sonra izlediğim en gerilim dolu Kore filmi.

Old Boy'u izlediniz mi bilmiyorum.Ben Amerikan versiyonunu izlemiş ve çok etkilenmiştim.İzleyen çoğunluk Kore versiyonunun daha iyi olduğunu iddia etse de benim için fark eden bir şey yoktu.O filmdeki tahrip eden psikolojinin aynısını burada da yaşadım.Hatta daha fazlasını bile diyebilirim.


Oyuncular

Park Bo Young (Joo Ran)




Park So Dam (Yeon Duk)




Filmin Konusu:Park Bo Young ailesinin gönderdiği kız yurdunda kalmaya yeni başlamıştır.Sessiz sakin bir kız olan Park Bo Young zamanla Park So Dam ile arkadaşi ilişkiler kurmaya başlar.Aynı zamanda kız yurdunda olan birtakım garip olaylar dikkatini çekecek ve onu büyük bir kaosun içine sürükleyecektir.


Film hakkındaki yorumlarım;


  • Şu Park Bo Young bir defa berbat bir oyunculuk sergilesin de onun kötü yönlerini göreyim,eleştireyim;yorumlarımı ona göre düzenleyeyim istiyorum ama yok.Oynadığı her film ayrı bir zevk veriyor.Oyunculuğunun tadı damağımda kalıyor.

  • Ağladığı her sahnede ben de ağlıyor,onunla birlikte ben de üzülüyor,kırılıyorum.Bazen parçalara ayrılıyor,kendimi toparlayamıyorum.Öyle büyük bir etkisi var ki üzerimde...
  • Film Steel Cold Winter kadar gerilim ve merak dolu.Ama senaryo Steel Cold Winter'daki gibi kopuk değil.Sahneler arasındaki bütünlük memnun edici düzeyde.
  • Park Bo Young'un canlandırdığı sönük karakterin aksine Park So Dam,daha neşeli,daha kendine güvenen bir karakter ortaya koymuş ve ikisi birbirini puzzle parçaları misali güzel şekilde tamamlamış..
  • İkili arasında boğuk bir sinerji yok.Nasıl kaybetmek istemediğin,her konuda güvendiğin bir dostunla ilişkin başkadır.Park Bo Young ve Park So Dam'ın dostluğu da bu duyguları berrak biçimde yansıttı bizlere.
  • Yan oyunculardan böyle yürekli bir performans beklemezdim.Hepsinin yaşadığı korku içinize kadar işliyor,sanki olayın içindeymişsiniz hissiyatını birebir veriyor.
  • İrili ufaklı soru işaretleri filmin bitişinde illaki kafada yer edinse de,filmin geneline bakınca büyük bir önem arz etmiyor.
  • Filmdeki bazı sahneler beni o kadar etkilemiş ki,kendime ben bile şaşırmıştım.Bir ara izlerken bilgisayar ekranından yansıyan ifademle göz göze geldim,sanki olayları kızlar değil ben yaşıyorum.O nasıl bir ciddiyettir SeRa?
  • Ben filmi dublajlı izledim ve şaşırtıcıdır ki,beğendim.Yani seçim sizin.İster altyazılı izleyin ister dublajlı.İki haliyle de beğeneceğinize eminim.
Normalde Kore filmlerinin izlenecek bir şeyi yok diye düşünsek de,bu film bu düşüncelerimize keskin bir balta vurup,bizi o ön yargıdan çekip alıyor.

Sonuç olarak kesinlikle önerdiğim bir film.İzleyince buraya uğrayıp düşüncelerinizi dile getirmeyi unutmayın,olur mu?

6 yorum:

  1. hıhım ivit güzeldiiiiii, kore gerilimleri korkuları var hem de ne korkular, sölerim izleyip dayanabilirseeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku izleyemem ne yazık ki :) Gerilim evet ama korku cık.
      Gerilim türü önerirsen göz atabilirim ^^

      Sil
    2. forgotten (unutulmuş) :)

      Sil
    3. Daha dün araştırırken karşıma çıkmıştı.Yorumları okudum ve milletin baya etkilendiğini gördüm.
      Bugün izleyeceğim başka Kore filmi var,onu bitirirsem bunu da izleyeceğim.
      Teşekkür ediyorum ;)

      Sil
  2. bu arkadaşlık tarzında olan önerdiğiniz başka bir kore dizisi var mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi olarak Age of Youth, film olarak da iki insanın bağlılığını arkadaşlık seviyesinde tutmaya çalışan Song Joon Ki'nin filmi Wolf'u önerebilirim.

      Sil