10 Haziran 2017 Cumartesi

Kimyager | Stephenie Meyer


Bir Stephenie Meyer romanı.

İsmine aşinasınızdır belki.Film serisiyle büyük yankı uyandıran Alacakaranlık'ın yazarı.

Seriyi okumadım ama filmlerini izlemiştim zamanında :) Bir nesile kitap okumayı sevdiren iki yazardan biri (diğeri Becca Fitzpatrick,tahmin edeceğiniz üzere).

Kitap bir gerilim aksiyon romanı.Birazcık da aşk ile çeşnilendirilmiş.

Baş karakterimiz bir kadın Kimyager.Birtakım nedenlerden dolayı devletin gizli güçlerinden sürekli kaçmaktadır.Bir gün mail kutusunu kontrol ettiğinde kendisine bir görev verilmiş olduğunu görür.Acaba görev kim tarafından verilmiştir ve Kimyager'imiz bu görevi üstlenecek midir?

Konuyu buraya kadar bilseniz kafi.Heyecanının saklı kalması açısından.

Bir acemi romanı okumuyoruz.Yazarın hiçbir kitabını okumadım.Alacakaranlık belki acemilik dönemine denk gelmiştir,tekniklerinde birtakım kusurlar vardır ama bu romanda kusurun k'sine rastlamadım.

Kusur var diyen varsa gitsin pencereden atlasın.Kadın emekli özel ajandan yardım almış be!

Sevmeyenlerin çoğu da Alacakaranlık gibi fantezi kurgu bekleyenler.

Yazar bir tarafa ağırlık verirken diğer taraftan kısmak zorunda kalmış haliyle.Ama göze batan bir durum söz konusu değil.

Kurguda da bir noksan göremedim.Eleştirdiğim birkaç kısım kişisel düşüncelerimden oluşuyor o yüzden,yooo.Bu kitabı kesinlikle almalısınız.

Evet,diğer bütün yorumlara kulağınızı tıkayın ve kitabı mutlaka okuyun!

Kitaba puanım: 4\5

6 yorum:

  1. İlk başta Stephen King diye görmüş olabilirim yazarı.:)) Yazar bayağı U dönüşü yapmış gibi,normalde hep aynı tarzda takılırlar gördüğüm kadarı ile ama güzel bence farklı bir kitap yazması da ,her alanda göstermiş oluyor insan kendini ,ilgimi çekti kitap:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha!
      Kadın bir devrin psikopat vampir ve kurt adam sevdalılarını yarattı.Bir nesil bu kadın yüzünden ileride baya utanacak "Allah'ım bunları mı seviyordum ben?" diye :)
      Rastlarsan okumanı tavsiye ederim canım.Sürükleyici bir kitap.

      Sil
  2. Zamanında Alacakaranlık serisini okuyan biri olarak sevdiğim bir yazar. Gerçekten o dönemler çok popülerdi. Bu kitabını okumayı düşünüyordum ama yorumlar beni de olumsuz etkilemişti. Erteleyip duruyordum sürekli. Şimdi senin tavsiyen ile bir okuma hevesi oluştu içimde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet baktım yorumlara,çoğu nefret kusmuş.Gerçekten anlamsız bir ön yargı.Kitap gerçek anlamda güzeldi.
      Bir arkadaşının kitaplığında rastlarsın ya da almışsındır elin gitmiyordur,kesinlikle erteleme.Direkt al oku bence :)

      Sil
  3. kimyager. aldım listeye :)

    YanıtlaSil