2 Şubat 2017 Perşembe

Goblin Dizi Yorumu

goblin kore ile ilgili görsel sonucu

Kim Eun Sook'un heyecanla beklediğimiz dizisi Goblin kısa zaman önce final yaptı.Birçoğumuz final yapmamış olmasını diledik fakat her güzel şeyin bir sonu var maalesef.

Her yönüyle özel ve kendinizden mutlaka bir parça bulabileceğiniz,eğlendirirken aynı zamanda düşündüren harika ötesi bir diziydi.

Bulmak istedim arkadaşlar.Senaryoda küçük de olsa bir hata bulmak istedim ama yoktu.

tvN dizileri şuan da müthiş bir yükseliş gösteriyor.The K2 olsun,Cheese in the Trap olsun,hepsi birbirinden güzel ve çekici dizilerdi.

O zaman önce oyuncularımızı tanıyalım,daha sonra yorumlarımıza geçelim.



Oyuncular


Gong Yoo-Goblin/Kim Shin


Tanrı tarafından lanetlenmiştir ve 900 yıldır yaşamaktadır.Artık yaşamına son vermek istemekte ve göğsündeki kılıcı çıkaracak olan Goblin Gelini'ni aramaktadır.



Kim Go Eun-Ji Eun Tak


Nam-ı diğer Goblin Gelini.Hayaletleri görebilmektedir.Annesini küçükken kaybetmiştir ve şimdi teyzesi ve ailesiyle yaşamaktadır.Teyzesinden eziyet gören Ji Eun Tak'ın tek isteği Tanrı tarafından ona bir kurtarıcının gönderilmesidir.



Lee Dong Wook-Wang Yeo


Azrail olan karakterimiz kendine bir ev aramaktadır.Bu noktada Goblin ile yolları kesişecek kendisini çok büyük değişimler bekleyecektir.



Yoo In Na-Kim Sun/Sunny


Ji Eun Tak'ın işvereni güzel patronumuz Sunny.Bir yüzük vesilesiyle Azrail'le olan kaderi bağlanmıştır.Sert gibi görünse de Ji Eun Tak'a kol kanat germiştir.



Yook Sung Jae/Yeo Deok Hwa


Goblin'in önce yiğeni,daha sonra amcası,daha sonra büyükbabası olacaktır.Peki Goblin ile aynı evi paylaşan Deok Hwa'nın gerçekten kiminle yaşadığından haberi var mıdır?




Dizi hakkındaki yorumlarım;

gülüşe gel <3
  • Kim Go Eun'u gerçekten çok beğeniyorum.Bu diziyle birlikte vazgeçilmez aktrislerim arasına girdi.Sergilediği performans çok samimiydi.
  • Önceki postumda da belirtmiştim ama burada da söylemeden geçmeyeyim.Gong Yoo'yu ilk defa bu diziyle birlikte izledim.Coffee Prince adlı dizisi baya övgü alan bir dizi olmasına karşın eski bir yapım olduğu için izleme gereksinimi duymamıştım.Rol aldığı en son yapım 2012 yılındaki Big dizisiydi.Finaliyle çoğu izleyiciyi hayal kırıklığına uğratsa da,yine de Gong Yoo hatırına izlenir bir diziydi.
Gong Yoo ve karizması
  • Gizemler ve tesadüfler çok yerinde işlenmişti.Dizide temponun düşmemesini sağlayan iki büyük etkendi ayrıca.


  • Kim Eun Sook'un ikinci adam değil de ikinci çift olayını işlemesini çok seviyorum.Bu da beni diziden soğutmayan küçük bir teferruattı.

  • Tanrı/Tanrıça olayı çok güzel aksettirildi.Bazı yerlerde dinden çıktığımı falan düşündüm ama neyse....Ayrıca kırmızı olayı da çok güzel düşünülmüştü.
  • .Yurtdışının Amerika değil de Kanada olması sevdiğim bir kısım oldu çünkü Korelilerdeki bu Amerika aşkı beni gerçekten bıktırmıştı.

  • Bazı yerlerin seyircinin hayal gücüne bırakılıp direkt açıklanmaması iyiydi aslında.Kore dizilerinde böyle bir duruma pek alışkın olmayınca bazı sahneleri çok sonradan kavramak zorunda kaldım.


  • İki baş karakterin aşkı hem saf hem tutkuluydu.
ilk aşk <3
  • Ji Eun Tak karakterinin ezik büzük biri değil de cesur ve gerçekçi olarak kaleme alınması alışılmışın dışında bir çekiciliğe sahipti.
  • Çocuk oyuncuların performansı da azımsanmayacak derecede iyiydi. (Kim So Hyun'u artık çocuktan sayıyor muyuz bilmiyorum ama :)
eski zamanların Goblin'i
  • Hiç beklemediğiniz yerde çıkagelen zekice espiriler bile izlemeniz için yeterli bir sebep olabilir.
  • Kim Go Eun'un bazı sahnelerde aynı montu giymesi önemli bir kısımdı bana göre.Baş karakterin fakir olup da çeşit çeşit kıyafetler giymesi dizide oturtamadığım sevimsiz bir bölüm oluyor.
  • 900 yıllık bir Goblin ile 18 yaşındaki ergen bir kızın aşkında ister istemez bir tutukluk arıyorsunuz.Fakat o da yoktu.Bundaki en büyük etken de Gong Yoo'nun oyunculuğuydu.

''Mumu üflersem gelir mi acaba?'' diye düşünürken ben





siz böyle ağlarsanız olmaz ki amaaa :(




Allah bizden almış Gong Yoo'ya vermiş




salın beni buraya,burada yaşayım.gıkım çıkarsa şerefsizim...


Kısaca izleyin,izlettirin arkadaşlar!



Not:Bu bölümden sonrası spoiler içerir!



  • Dizide buyuk bütçeli sahneler hayli fazlaydi.Özellikle otobüs sahnesi en favori sahnelerim arasına girdi.Fakat yapımcılar para yetiştiremeyeceklerini düşünmüş olmalılar ki dizi boyunca birçok ürünün reklamı yapıldı.Havlu,kamera,su bunlardan sadece birkaçıydı.
  • İblis denen Park Joong Won'un makyajına hem iğrendim hem hayran kaldım.Seyirci de böyle bir ironi yaratmak kolay olmasa gerek.




  • En büyük günahın kendi canına kıymak olduğu kısım hem hoş hem sorgulatıcı bir sahneydi.
  • Tanrıça'nın yaşlı kadın makyajı abartı biçimde olup gözümüze gözümüze sokulsa da onu bile sevdim.
  • Gene Kore dizisi gene bir hafıza kaybı.Ama bazı kısımlarla bize bunun olacağı ön uyarısı verildiği için pek ehemmiyet göstermedim.




  • Lee Dong Wook-Yoo In Na ilişkisi son zamanda geri plana atıldı ama dizinin finali öyle mükemmeldi ki bunu düşünmeye fırsat bile olmadı.
  • Cidden o nasıl finaldi ya!Çok beğendim desem değil,çok kötüydü desem değil,tatmin etmedi desem hiç değil.



  • Uzun zamandır izlediğim en iyi dizilerden biriydi.Hatta Top 3 dizilerime bile soktum kendilerini.O zaman ne diyelim:daha nice Gong Yoo'lu dizilere!

    2 yorum:

    1. Mükemmel bir diziydi gerçekten hala ostlerini dinliyorum.Çok etkileyici gizemli şeyler vardı.Arkadaşlarıma anlattığımda onlar bile etkilenmişti diziden ...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Koreseven-sevmeyen herkes izlemeli bence.Kurgusunu geçtim çekim kalitesi de bir o kadar mükemmeldi.Amerikan dizilerini aratmadı.

        Sil