6 Haziran 2017 Salı

Wattpad Hikayeleri #2


2 yıldır Türk halkını ele geçirmiş bir Wattpad furyası var.Wattpad ile nasıl tanıştığımı şu yazımda anlatmıştım.

Wattpad'den çıkıp kitaplaşan birçok ergen kitabı var.Ergen ve bir o kadar da özenti kitaplar bunlar.

Yakın zamanda iki tanesinin filmi çıktı.Kötü Çocuk ve 4N1K.Kötü Çocuğu ne okudum ne de filmine gittim.4N1K'yı okudum,filmine de gittim.Filmin oyuncuları hakkındaki bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.Film hakkındaki yorumlarım içinse buraya tıklayabilirsiniz.

Wattpad içinden sıyrılan belki de tek kitaptı 4N1K.Bir Nolan zekasıyla yazılmadı tabii ama en azından özgündü.Diğer hikayelerdeki "Ayy!Nolur bir mafya çıksın karşıma.Beni kaçırsın.Sonra ben bununla aşk yaşayayım!" klişelerini barındırmıyordu.


Bu büyük Wattpad dünyasının içinde hak ettiği değeri göremeyen birçok hikaye var.Bunlardan birincisi Kehanet.Bir arkadaşın tavsiyesiyle okumaya başlamıştım.Başta klişe gibi görünse de sonradan birtakım olayların çözülmesiyle birden bağlanıveriyorsunuz.Güzel bir genç-fantastik kitap.Sizin de beğeneceğinizi umuyorum.

İkincisi de en sevdiğim yazarlardan birinin (the_Elestirmen) kitabı,Kod:Adı Kızıl Ejder.Okumanızı şiddetle öneriyorum.

Wattpad'e kütüphanemdeki birkaç kitabı okumak için uğramak dışında hiç girmiyorum.Gene üç beş ergen toplaşmış,bad boy'lu mafyalı hikayeler yazmaya devam ediyor.

Aslında çok düşündüm önersem mi önermesem mi diye de,hadi yazayım içimde kalmasın.Çürük Vişne adlı bir hikaye var.Sosyal medyada tesadüfen ismini duydum."Hikaye genel klişeleri barındırıyor gibi dursa da devamı çok iyi.Mutlaka öneririm." yazmış biri.Ergen biri olsa tenezzül etmezdim lafına da sevdiğim biri olunca,"Bakalım neymiş?" diye başladım hikayeye.

Evet,klişe barındıyor ama bazı günümüz gerçeklerini de gün yüzüne çıkarmış yazarımız.Hikaye de daha 10.bölümde olduğum için "Kesinlikle okumalısınız!" gibi bir ibare kullanamıyorum ama şuan ki ilerleyiş fena değil.Gene bazı kaslı bad boy moduna bağlanmış bölümler var ama içine serpiştirilen birkaç sır,hikayenin devamlılığı için büyük bir etken oluşturuyor okurlar için.Ayrıca betimlemeler bir gence göre özenli.Zaman zaman tekrar eden kısımlar olsa da çok önemli değil,ben mazur görüyorum.Ne kadar yaptığım yorumlarda lafımı esirgemesem de :)

Tahmin ediyorum,çoğunuz bu edebi değerden yoksun hikayeler kitaplaştırıldığı için ön yargılısınız.Anlıyorum sizi.Ama bizim bu ön yargılarımız yüzünden,asıl değer görmesi gereken hikayeler,hak ettiği değeri göremiyor.O yüzden uygun bir zamanda önerdiğim hikayelere bakarsanız,sevebileceğinizi düşünüyorum.Takdir sizin :)


6 yorum:

  1. Bende watpadde şiir koyanlardanim.ama.hic aktif degilim.orda :)ya bu isler birazda sans diyelim.Herkes hakettigi yerde degilki zaten dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çoğu zaman şans işi :) Siz hele ki şiir yazıyormuşsunuz.Türk halkının şiirlere gösterdiği ilgi malum :\
      Eminim güzel işler çıkarmışsınızdır ^^

      Sil
  2. Bende sürekli kitap satan yerlerde Whatpadd'de popüler olup yayınlanmış kitaplara denk geliyorum. Ergen hikayeleri önyargısıyla hiçbirini alıp okumadım. Dediklerine bir bakıcam merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapmışsın,hiçbiri para vermeye değmez zaten.
      Boş bir zamanında oku Manyacığım.Zaman geçirmek için birebir oluyor :)

      Sil
  3. vadped kitapları seviyom okumayı :)

    YanıtlaSil