25 Haziran 2018 Pazartesi

Büyük Başrolleriyle Dikkat Çeken Yeni Dönem Kore Dizileri Part 1



Öyle isimler var ki,sunbae sıfatını aldıkları günden sonra sık sık ekranlarda göremiyoruz kendilerini.

Ama döndüklerinde bir dönüyorlar pir dönüyorlar.

Bazı oyuncularda var ki,sektöre yeni girmiş;girdiği anda bütün dikkatleri üzerine toplamış.Yeni dizilerini iple çekiyoruz.

Hadi deli gibi özlediğimiz bu oyuncuların dizilerine bir de biz göz atalım!


Memories of Alhambra


Secret Garden ile kendine hayran olduğumuz Hyun Bin,en son Doctors'da izlediğimiz Park Shin Hye ve Exo'nun karizmatik rapçisi Chanyeol başrolü paylaşan isimler.

Hyun Bin'in son draması Hyde,Jekyll and Me çoğu izleyici tarafından Kill Me Heal Me ile yayın döneminin çakışmasından dolayı çok sevmemiş,hatta taklit olarak görenler bile olmuştu.

Ben sevmiştim.Benzer yönü dizinin dissoyatif kişilik bozukluğu etrafında dönmesiydi.Onun dışında gayet hoş ve izlenebilir Hyun Bin dramasıydı.

Park Shin Hye'yi zaten severim.Doctors'da daha bi' sevmiştim.Olgun karakter canlandırmaya adım attığı ilk diziydi.

Chanyeol'u ise Exo Next the Door'da izlemiştim.Üzerinden uzun zaman geçti,iyi miydi kötü müydü hatırlamıyorum.O zaman iyi bulduysam bile şimdi beğenmeme ihtimalim var.Gene de dizi kadrosu itibariyle azımsanmayacak kadar iyi.O yüzden kötü olsaydı,teklif götürüleceğini düşünmüyorum.

tvN'de yayınlanacak dizinin senaristi Two World,Nine:9 Times Time Travel ve Queen in Hyun's Man gibi büyük çaplı dizilere hayat veren Song Jae Jung.

Dizinin çekimleri için İspanya'ya gidilecek.Önceden dramalar için Amerika'ya gidilirdi şimdi İspanya popüler oldu.Güzel görsellikler yakalamak için doğru bir şehir,doğru bir adım.

Dizinin türü aksiyon olarak geçiyor.Merakla beklediğim dizilerden.

Yayın zamanı Kasım.

Dizinin Konusu:İspanya'nın Granada şehrinde eski bir pansiyon işleten Park Shin Hye'nin asıl hayali gitarist olmaktır ama ebeveynleri ölünce para kazanmak için bu yolu tercih etmiştir.Hyun Bin büyük bir yatırım şirketinin CEO'sudur.Oyun geliştirme konusunda keskin yeteneklere sahip olan Hyun Bin iş gezisi için Granada'ya gelir ve Park Shin Hye ile karşılaşır.


Hundred Million Stars from the Sky



Benim bir türlü hak ettiği değeri bulamayan Seo in Guk'um ile son dönemlerde yeniden yükselişe geçen Jung So Min bu dizide bir araya geldi.

Playfull Kiss'den bu yana oynadığı dramalar bir türlü istediği ilgiyi göremeyen Jung So Min,2017 yılında oynadığı aile dizisi My Father is Strange ile kendini izleyicilere yeniden hatırlattı.Dizide başrolü paylaştığı MBLAQ'dan Lee Joon ile sevgili oldukları ajansları tarafından doğrulanmıştı.


İlişkilerinin gerçek olduğuna inanıyor musun diye sorarsanız,tabii ki hayır.Büyük ihtimalle popülerliklerini karşılıklı geliştirmek amacıyla planlanan göz boyama sadece.

2017'de Lee Min Ki ile oynadığı Because This is My First Life dizisi izleyenler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Jung So Min aynı zamanda Daddy You,Daughter Me isimli filmini de araya sıkıştırmıştı aynı yıl içinde. (helal)

Because This is my First Life'ı izleyemedim bir türlü.Daha doğrusu Lee Min Ki'ye kanım ısınmadığından başlamadım.Ama izleyiciler sevmiş.Ben de şans vermeyi düşünüyorum.

Seo in Guk'u en son Hello Monster ile izlemiş ve Favori Aktörlerim arasına koymuştum.

Dizinin kanalı tvN.Yayın zamanı Ekim.

Önceden MBC ya da SBS'in çıkaracağı dizileri deli gibi beklerken şimdi ibrenin yönü tvN'e döndü.tvN ismini görünce kimse dizinin kötü olacağına ihtimal vermiyor.Umarım böyle devam eder.

Dizinin Konusu:Bir dedektif intihar süsü verilen cinayet davasını ele alır.Dedektifin kardeşi Jung So Min bir gün Seo in Guk ile tanışır.Jung So Min'in abisi Seo in Guk'tan haz etmez,hatta cinayet ile alakalı olduğunu bile düşünür.Bu yüzden kardeşinden o adamdan uzak durmasını ister fakat ikisi çoktan birbirine aşık olmuştur bile.


Thirty but Seventeen 



Duel ile dikkat çeken Yang Se Jong en son Temperature of Love dizisinde oynamış,dizi beklenenin altında kalmıştı.Benim merakla beklediğim bir diziydi Temperature of Love.İzleyeciler dizinin monotonluğundan şikayet etmişti bu yüzden uzun zamandır erteliyordum.Ama şu ara başlamaya niyetlendim,hayırlısı.

Gariptir ki Temperature of Love Yang Se Jong'a SBS ve Baeksang Sanat Ödülleri'nde En İyi Yeni Erkek Oyuncu ödülünü kazandırmış.Zaten sorun benim canım Yang Se Jong'cuğumda değil,dizinin yönetmen ve senaristinde... (kendimi haklı bulmaya çalışırken ben)

Shin Hye Sun'u She Was Pretty'den biliyorum.Gözüme takılan biri değildi.En son My Golden Life'da Park Si Hoo ile başrol bile oynamış.Şaşırdım çünkü başrol basamağına geldiğinden haberim yoktu,aklımda hala izlediğim yan karakterlerden biri olarak beklemeye devam ediyordu.

My Golden Life'da Park Si Hoo ile En İyi Çift Ödülü'nü almışlar.Hatta dizi KBS Dizi Ödülleri'nde En İyi Senaryo ödülüne layık görülmüş.


Kısaca ikisini de doğru düzgün takip etmediğim için nasıl bir iş ortaya koyarlar,yorum yapamıyorum.Ama içten içe dileğim Yang Se Jong'u bana izletecek adam gibi bir dizi olması.Fazlasında gözüm yok.

Diğer bir oyuncu Ahn Yeo Seob.Ahn Yeo Seob'u çoğumuz Queen Of The Ring dizisiyle hatırlıyoruz.Umarım ikinci adam olmaz.O sendromu bu çocukla kaldıramam.

Dizi Wok of Love'dan sonra başlayacak.Kanalı SBS.

Dizinin Konusu:17 yaşında geçirdiği kaza sonucu 13 yıldır komada olan Shin Hye Sun,uyandığında 30 yaşındadır fakat hala 17 gibi hissetmektedir.Set tasarımcı Yang Se Jong yıllar önce yaşadığı travma sebebiyle kimseyle ilişki kurmamıştır ama Shin Hye Sun ile karşılaşınca işler beklediği gibi ilerlemeyecektir.


Sketch



Sunbaelerin sunbaesi Bi Rain'i 2 yıldır göremiyorduk.Ben en son The Unit adlı yarışma programında izlemiştim.Kendisi Sketch isimli cinayet-aksiyon dizisiyle ekranlara dönmeyi tercih etti.

Diğer bir isim Lee Sun Bin.Entourage,Another Miss Oh,Criminal Minds,Missing Nine gibi dizilerde oynamış.Şu dizilerin çoğunluğuna aşinayım ama kadını bir türlü hatırlayamadım.

Oynadığı dizi-film yüzlere ulaşan 64'lü aktör Jung Jin Young ve ismini pek bilmediğimiz ama afişte aşırı fotojenik çıkan Lee Dong Gun diğer isimler.

Dizi online olarak yayınlanmakta.Son bölüm tarihi 14 Temmuz.

Kanalı JTBC.

Dizinin Konusu:Bi Rain seçkin,saygı duyulan dedektif rolünde.Bir gün nişanlısı gizemli şekilde öldürülür ve gerçeğin peşine düşer.Lee Sun Bin ise üç gün içinde olacak olayları görme yetisine sahip diğer bir dedektiftir.


Time



Come and Hug Me'den sonra yayınlanacak dizinin başrol isimleri ilgi çekici.

Hepimizin ünlü SNSD grubundan tanıdığı Seohyun ile Euclachacha Waikiki dizisiyle ününe ün katan Kim Jung Hyun bu dizi vesilesiyle birlikte oynama şansını buldular.

Euclachacha Waikiki dizisini izlemekteyim ve fena değil.Eğlenceli.Kim Jung Hyun kendini izletiyor.

Seohyun'u en son Moon Lovers'ta izlemiş ve beğenmiştim.Normalde K-Pop'tan çıkıp gelen birinin oyuncu olmasını desteklemiyorum ama Seohyun başka.Kız da yetenek var,harcanırsa yazık olur.

Diziyi ilgi çekici kılan diğer bir unsur,türünün dram olması.Seohyun'u en son bir dram dizisinde gördük zaten.Benim asıl beklediğim Kim Jung Hyun.Komediden sonra dram dizisine el atması hoşuma gitti.Tek bir türde beğenildikten sonra o türe bağlı kalıp yerinde saymadı.

Yayınlanacağı kanal MBC.


Dizinin Konusu:Kim Jung Hyun restoran CEO'su ve W Grup'un varisidir.Öleceğini öğrenen Kim Jung Hyun hayatını,mahvettiği Seohyun'un hayatını düzeltmeye adayacaktır.


Part part yayınlayacağım postun ilki bu oldu.Devam yazılarında görüşmek üzere.

2 yorum:

  1. hımmmms, million stars, thirty, time, bana sempatik gelenler. romantik komedi, lise komedisi var mıaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım yok sevgili Deeptone ;) Benim gözüme takılmadı.

      Sil