4 Şubat 2016 Perşembe

Bir Programdan Fazlası:Running Man




Merhabalar efenim!Bugün size müptelası olduğum bir programdan bahsedeceğim.Program Güney Kore'nin SBS kanalında yayınlanan bir varyete şov.7 tane üyesi var fakat neredeyse her bölümde konukları oluyor.Şarkıcısından tut oyuncusuna,futbolcusundan sunucusuna,herkes.Fakat her önüne geleni almıyorlar tabii ki.Haliyle yapım kaliteli olunca,kameranın sevdiği yüzlerin konuk olması kaçınılmaz.


Afişteki başlıktan da anlaşılacağı gibi 'Dont walk,run!'.Yani hareket halinde olmadıkları hiçbir gün yok.Her bölümde farklı görevler,çeşitli zorluklarıyla izleyiciye sunuluyor.Yaygın oyunlarından bir tanesi 'Etiket Sökme Yarışı'dır.


Samimiyetlerini her şekilde hissedebilirsiniz.Gereğinden fazla doğallar ve bu onları sizden biriymiş gibi hissettiriyor.


İsterseniz biraz da üyelerimizden bahsedelim:

 Yoo Jae Sook



Nam-ı diğer Çekirge.Family Outing programıyla ünlenmiş,varyete sunucusu.Kore'nin en ünlü program sunucularındandır kendisi.Dünya çapında da yavaş yavaş kendini göstermektedir.Adamın ağzından çıkan her söz sizi güldürmek için yeterli bir neden.


HaHa (Ha Dong Hoon)



Lakabı Haroro.Kore'nin ünlü komedyenlerinden.İsminin hakkını fazlasıyla veriyor.Kang Gary ile sürekli itiş kakış halindeler.Bu bile sizi güldürmeye yetiyor.Evlenmeden önce programa katılan her kadın konuğa asıldığı için çapkın olarak da bilinir.


Kang Gary



Leesang grubunun rapçisidir (hayatımda hiç duymadım).Song Ji Hyo ile birlikte Monday Couple olarak anılmaktadırlar.Çift olarak birçok ödül kazanmışlar.Monday Couple (Pazartesi Çifti) denmesinin sebebi programın pazartesi yayınlanması ve Ji Hyo ile birlikte sürekli çift olarak yer almasıdır.Ji Hyo,Gary'nin zaafı diyebiliriz.Bunun yüzünden birçok oyun kaybetmişliği bile var.Tabi bu seyirciye gösterilen kısmı.Gerçek hayatta öyleler mi kimse bilmiyor.


Kim Jong Kook



Nam-ı diğer Kaplan.Kaslı Dev.Kısacası gücü yerinde bir üyemiz.Etiket sökme yarışında kimse onun eline su dökemez.Sanırım onun etiketini sökebilen yalnızca iki kişi varmış.Bunlardan biri Jung Yong Hwa.Yoon Eun Hye'ye yaptığı ilan-ı aşkıyla bilinir.Herkese akıl vermeyi pek sever.Turbo adlı bir grubun üyesiymiş fakat biz o zamanlar yeni nefes almaya başlamıştık sanırım.



Lee Kwang Soo



Lakabı Zürafa.Sakar ve hilebaz olarak bilinir.Aktör ama ön plana çıkmış fazla dizisi yok.Ününü bu programla birlikte artırmış.Üyelerin en küçüğü aynı zamanda en sevimlisidir.Kim Jong Kook ile sürekli rekabet halindedir.Koreliler tarafından fazlaca sevilmesiyle Asya'nın Prensi lakabına layık görülmüştür.


Song Ji Hyo



Başlarda Running Man'e konuk olarak katılmış daha sonra as kadroya alınmıştır.As Ji Hyo olarak bilinir.Asıl mesleği oyunculuk ve fotomodelliktir.Kız olduğu için asla küçük görmeyin çünkü her görevin hakkından gelmeyi bilir.Running Man'in yurtdışı görevlerinde en çok altın kazanmış üyesidir.Diğer lakabı ise Blank Ji'dir.Özellikle sabahları yorgun ve hissiz bir şekilde programa katılmasından dolayı bu lakap verilmiştir.


Ji Suk Jin



Running Man üyeleri arasında en yaşlı ve en güçsüz olan üyedir.Lakabı Büyük Burun.Araştırdığım kadarıyla estetik ameliyat olmasına rağmen burnu hala büyük olduğu için bu isim verilmiş.Yoo Jae Sook ile 20 yıllık bir geçmişi var.Her oyunda hemen elendiği için kimse onunla eş olmak istemez.Lee Kwang Soo ile eş olduklarında Kolay Kardeşler olarak adlandırılırlar.Çünkü ikisi birlikte hiçbir oyunu doğru düzgün kazanamazlar.



Üyeleri elimden geldiğince tanıtmaya çalıştım.Program şuan dünyada ününe ün katıyor.Yakında Acun'da bu programı Türkiye'ye taşır,benden söylemesi.Her bölüme buldukları farklı ama bir o kadar da eğlenceli konseptler beni her defasında şaşırtıyor.Her defasında nasıl bu kadar güncel ve şaşırtıcı kalmayı başarıyorlar,hayret ediyorum.


Her bölümü izlemiş değilim.Hele başlarını hiç izlemedim.Çevirileri de yok bildiğim kadarıyla.


Öneri bölümler postumda tekrar görüşmek üzere!

2 yorum:

  1. Bu programa aşığım ben de...Moralimi tek düzelten şey.. Bir de infinite challenge var o da çok komik.Ama running man bambaşka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnfinite Challenge'i izlemek istedim ama fırsat olmadı bir türlü.
      Moralinin bozuk olduğu zaman birebir gerçekten :)

      Sil