20 Haziran 2016 Pazartesi

Avrupa Şampiyonası Laneti


                     
A Milli Futbol takımımızın Şampiyonadaki grubunda üst üste 2 maçı kaybetmesi hepimizin umutlarını söndürdü ister istemez.8 yıl sonra bir Şampiyona'da Hırvatistan ile oynayacağımız için çok mutlu ve heyecanlıydık.İlk maçın kaybedilmesini fazla heyecana bağlıyorum ben.Bizim kalbimiz yerinden çıkacakken,oyunculara ne denilebilir ki?Fakat sonrasında yaşanan olaylar futbolun güzelliğine gölge düşürmekten başka bir işe yaramadı maalesef.Ozan Tufan ve Emre Mor'dan bahsediyorum.Yok o saçını oynamış yok diğeri Modric ile fotoğraf çekinmiş.İkiside genç ve tecrübesizler zaten.Sizlerin sosyal medya üzerinden genç oyuncularımıza bu kadar yüklenmenizin nedenini anlayamıyorum.Üstelik mağlubiyetle sonuçlanan bir maçtan sonra.Daha çok destek vermemiz gerekmez miydi?Yenseniz de yenilseniz de kalbimiz her zaman sizinle,dememiz gerekmiyordu?Hırvatistan maçında kötü oynadık,kabul ediyorum.Fakat ben bunu ilk maçın heyecanına bağlıyorum.8 sene geçmiş üzerinden,Arda ve Balta dışındaki bütün oyuncuların ilk Şampiyona deneyimi.O kadar olacaktı elbette.

                 
İspanya maçına gelecek olursak,3 golü bende beklemiyordum açıkçası.Fakat yeneceğiz gibi bir kanıda da değildim.Berabere kalsak bile yeterdi.Neden?Çünkü İspanya'dan bahsediyoruz.Yılların tecrübeli takımı.Kendilerine özgü bir oyun stilleri var ve bunu kırmak o kadar da kolay değil.Buna rağmen çok iyi başladık oyuna.Telafisi olmayan bazı küçük hatalar bize gol olarak geri döndü.İspanya'nın ceza sahasına 23.dakika girebildik ancak.Fakat bu kötü oynayışımızdan değildi.İspanya çok iyiydi.Tabii ki eksiklerimiz vardı,buna rağmen 3.golden sonra bile bırakmadık oyunu.Onlar hepimizin evlatları.Sanki Andorra'ya yenilmişiz gibi bir algı yaratılması beni en çok sinirlendiren nokta.Maç bu.Kazanılır,kaybedilir.Sizlerin oyuncularımızn arkalarında olmayışı birçok şeyi değiştirebilir,olmanız ise her şeyi.

               
Belki eleniriz,belki en iyi 3.oluruz.Sonuç ne olursa olsun,her zaman sizinleyiz!

2 yorum:

  1. Güzel yazı tebrik ederim. sporda yenmek yenilmek tabiki var. Doğal karşılamak lazım. Biraz fanatik olunca insan devamlı başarılı olalım istiyor. Dediğiniz gibi yenildiğimiz takımlar çok üst düzey. lınan sonuçlar gayet doğal. Ancak genede 300 bin kişilik nüfuslu izlandanın tur atlaması ve 80 milyonluk ülkede ekol yaratamamız ve ortada hiç bir başarı olmamasına rağmen alınan maaşlar primler elde edilen çıkarlar bizi üün noktalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) İnsan her zaman başarılı olmak istiyor tabii ki.Alınan o fırlama maaşlar da cabası.Fakat ben burada suçun Tff yönetiminde olduğu kanaatindeyim.Teşvik amacıyla bile veriliyor olsa da çok yanlış.Bence gene de bizimkiler hakkını vermeye çalışıyorlar.Umarım her maçımız Çek maçı gibi olur...

      Sil