29 Haziran 2016 Çarşamba

En Güzel Kore Filmi:Daddy Long Legs

             
              Evet,ismi çok garip,evet posterler berbat ve evet eski bir yapım.Fakat bunlar o kadar gereksiz bahaneler ki.Bu filmi izlemediğim her günümü boşuna geçirmişim.Çok sevdiğim bir blogger sayesinde bu filmi izledim.2 sene önce rastlamış,ilk on dakikasını izlemiş 'Bu ne ya!' diyerek ekranı kapatmıştım.Fakat uzun zamandır film izlemeyen ben,bu filmle birlikte dizileri bırakmaya bile karar vermiş olabilirim (bırakmadı).

               Korece ismi Kidari Ahjussi,yani Bekleyen Adam gibi bir anlamı var.Sevgili Nabrut sayesinde küçükken okuduğumuz Örümcek Dede hikayesinden alıntı olduğunu öğrendim.Fakat ayrıntılar pek hatırımda değil sadece bir adamın gizlice bir kıza yardım ettiğini hatırlıyorum.Peki Daddy Long Legs niye bizim lügata Örümcek Dede olarak geçmiş?İşte sebebi:

              
          Daddy longs diye adlandırılan aslında bu örümcek ve bizim sonuç odaklı Türk kafalarımız hikayeye direkt bu ismi vermeyi uygun görmüş.


                 Oyuncularımız Ha Ji Won ve hala nerede gördüğümü hatırlayamadığım Yeon Jong Hun.Yani bu çekici şahsiyet:


                 Ha Ji Won'un olmadığı kaliteli bir yapım yokmuş,bunu anladım.Pardon!İlk izlediğim ve beni Kore filmlerinden soğutan Bay Kibirli ile 100 Gün filmi.Hazır bahsetmişken,sakın bu filmi izlemeyin.Mantık dışı başka bir film daha yok.Ha Ji Won'un acemilik zamanlarına da bu filmle tanık olmuş oluyoruz maalesef.


Filmimizin Konusu:Ha Ji Won küçükken anne ve babasını kaybetmiş ve bir nevi kendi kendini büyütmüştür.Kendisine bir zaman sonra gizemli biri mektuplar ve hediyeler göndermeye başlar.Ha Ji Won yüzünü görmediği bu adama 'Kidari Ahjussi' lakabını takmıştır.Acaba bu ikisini ne gibi bir neden bir araya getirecektir?

             Filmden çok fazla bahsedip spoiler vermek istemiyorum.İzleyip görmelisiniz.Ve hala izlemedi iseniz mutlaka izlemelisiniz!



Not:Bu bölümden sonrası spoiler içermektedir.

Film hakkındaki yorumlarım;

  • Bu filmin bana en büyük getirisi Yeon Jong Hun'u tanıtmış olması.
  • Başrolün kızımıza aşık olduğunu biliyordum fakat aşkının bu kadar tutkulu olması,beni müthiş bir kıskançlığa itti :)
  • Ahjussi denilince benim kafamda şekillenen zengin bir iş adamıydı.Yani sınıf arkadaşının büyük aşkı çıkması beni baya şaşırttı.
  • Filme beni yakın kılan nedenlerden biri ise Ha Ji Won'un ellerine yaktığı kınalardı.Bu bana biraz da A Millioners First Love filmini anımsattı.
  • Hyun Bin'i yan rolde izlemek beni hem şaşırttı hem de mutlu etti.
  • Beni can evimden vuran replik ise şuydu:''O gün asansöre koşmadan önce seni kütüphane de görmüştüm.Seni ilk gördüğüm zaman bana o kadar tanıdık gelmiştin ki sana aşık olduğumu biliyordum.Komik değil mi?Bir yabancıya aşık olmak.''


                Film beni derinden etkiledi ve uzun sürede etkisinden çıkabileceğimi sanmıyorum.Sizin film hakkındaki yorumlarınız neler?Benim kadar etkilendiniz mi yoksa o kadar da hoşunuza gitmedi mi?


2 yorum:

  1. Yine senin sayende uygun bir zamanda bakacağım sanırım. Bu arada bu çekici şahsiyeti mask,I Summon you gold, ve sweet love (biliyorum bu aşırı eski, hâlâ hangi kafayla izlediğimi bilmiyorum.) İzlemiştim. Çok tanıdık bir Simasi var. Bunun nedeni de başarılı yapimlarda yan rol olsa bile bulunması. Sanırım bu yüzden sana tanıdık geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmenize çok sevindim.Ve evet bu adamı Mask'te izlemiştim ve o zaman da çok hoşuma gitmişti :) Hatırlattığın için sağol.Diğer filmlerini de en kısa zamanda izlemeye çalışacağım...

      Sil