24 Nisan 2017 Pazartesi

Euroleague'de Büyük Zirve

fenerbahçe basketbol pinterest ile ilgili görsel sonucu

Dün derbi vardı ama ondan bahsetmeyeceğim.Her zaman olduğu gibi çirkin olaylar asıl olayın önüne geçti ve bizi taraftarlardan nefret ettirdi.

Sürekli diyoruz ki :''Hiçbir şeyde birinci olamıyoruz.Ülke olarak çok gerideyiz...'' İşte bu ifade artık tarihe karışıyor.

Önceden sporla aşırı ilgiliydim.Tenis,futbol,basketbol her maçı izlerdim.Son yıllarda işlerden dolayı uzaklaşmak zorunda kaldım.Geçen sene Fenerbahçe'nin Euroleague'de finale çıkıp CSKA Moskova'ya yenildiğini duymuştum.Ama Real Madrid gibi büyük bir takıma 100 sayı gömüp de finale adını yazdırmak çok kolay değil.Ki bu sayıya uzatmalar dahil değil.

Geçen hafta Anadolu Efes-Olympiakos maçına denk geldim Trt Spor'da.Maçı izleyince ''Kendimi neden bu heyecandan mahrum bırakıyorum uzun süredir?'' diye düşündüm ve gaza gelip yorumları da dinledim.Büyük takım Olympiakos'u 73-71 yenmeyi başardık.

anadolu efes pinterest ile ilgili görsel sonucu

Yunan takımlarının deplasmanında galibiyet almak kolay bir şey değil ve biz bunu başardık.

Gene ilk maçımız yenilgiyle sonuçlansa da önemli olan diğer maçlardı ve şuan avantajlı taraf olan biziz.

Ve başarımız sadece Anadolu Efes'le sınırlı değil.

Fenerbahçe Panathinaikos'u iki maçta da yenmeyi başardı.

Normalde Fernerbahçe için abes bir durum değil çünkü Fenerbahçe son yıllarda Avrupa'da yeni basketbol devi olarak adlandırılmaya başlandı.

Asıl başarı 11 yıldır sahasında yenilmeyen Panathinaikos'u üst üste iki kez yenmekti.Yunan takımlarını geçmek zor ama OAKA deplasmanını geçmek çok daha zor.

Fenerbahçe ilk maçta 58-71, ikinci maçta ise 75-80'lik skorla  Panathinaikos'u ezip geçti

Bu galibiyet Yunan basınında geniş yankı uyandırdı.Çünkü onlar içinde alışılmış bir şey değildi bu durum.

Övgülerin çoğu Obradovic'eydi.Obradovic büyük adam vesselam.Özeti izlerken dikkat ediyorum,oyuncu potaya üçlük göndermiş,biz havalara uçuyoruz o ise kenardan oyunculara bağırıyor doğru pozisyonda değilsiniz diye.

Ve başarının en büyüğü belki de Darüşşafaka Doğuş'un galibiyetiydi.İkinci deplasman maçında REAL MADRİD'İ 80-84 yenmeyi başardı.Evet yanlış okumadınız.Real Madrid'i.

darüşşafaka doğuş pinterest ile ilgili görsel sonucu

Daha geçen seneler Pınar Karşıyaka galibiyetiyle sevince boğulan takım şimdilerde Avrupa'nın Basketbol Devi Real Madrid'i yeniyor.Hem de kendi sahasında.

Real'e 80 sayı atmak bile büyük bir şey.Yenmeseniz de olur koçlar.Bu kadar sayıyı onlara yedirmiş olmanız bile büyük bir muvaffakiyet.

Sonuç olarak Çeyrek Final'de 3 tane Türk takımı boy gösteriyor.Tüm takımların bu haftaki bütün maçları İstanbul'da.Yani müthiş şekilde avantajlı durumdayız.

Ve Anadolu Efes,Darüşşafaka Doğuş ve Fenerbahçe Final Four'a kalabilirse eğer Euroleague tarihinde bir ilk yaşanacak ve bir ülkeden üç takım ilk defa Final Four'a yükselmiş olacak.

Final Four'un adresi İstanbul.İspanyol AS gazetesine röportaj veren Obradovic'e ''İstanbul'da oynamak çok riskli değil mi takımlar için?'' diye bir soru yöneltilmesi üzerine,teknik adam şu cevabı verdi: ''Dünyada kendinizi tamamen güvende hissedeceğiniz hiçbir yer kalmadı.Üzgünüm ama gerçek bu.Kendimizi evimize kilitleyemeyiz.Tüm görüşlere saygım var fakat ev sahipliği hakkının İstanbul'dan alınması büyük bir hata olur.''

obradovic pinterest ile ilgili görsel sonucu

Ben Galatasaraylıyım.Ancak bu durumun taraftarlıkla ilgisi yok emin olun.Fenerbahçeliler,gidin Darüşşafaka Doğuş maçına,Efes maçına.Efesliler,gösterin kendinizi diğer takımların maçlarında.Artık bir ve dir olmak zorundayız.Hepimiz Fenerbahçeliyiz,hepimiz Darüşşafaka Doğuşluyuz,hepimiz Anadolu Efesliyiz!

Dün derbi ile aynı saate denk geldiği için göz ardı edildi ama Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Vakıfbank İtalyan takımı Imoco Volley'i yenerek şampiyon oldu.Ama bu durum alışkanlık haline geldi sanki.Sürekli biz şampiyon oluyoruz ama olmaz ki böyle :)

Maçlar tamamlandıktan sonra bir post daha yazacağım.Ben sadece yazmakla yetinebiliyorum maalesef.Keşke gidebilsem maçlara :/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder