22 Nisan 2017 Cumartesi

Kore'den Utanmak

shy gif ile ilgili görsel sonucu

Hepimiz seviyoruz Korelileri,öyle ya da böyle.Bazılarımız şarkılarını,bazılarımız dizilerini,bazılarımız insanlarını,bazılarımız da yaşam tarzlarını.Psikopatlık seviyesine gelenler hepsini birden seviyor, o ayrı (mesela ben).

Baya zaman geçti üzerinden ama hala hatırlarım.Daha Kore dizileriyle ilk tanıştığım zamanlar işi abartmış,günde 12 saat kadar bölüm izler hale gelmiştim.Gözlerim Petito Ayıcığın gözlerine dönerdi.

Başka bir arkadaşım daha vardı benimle dizi izleyen.Bir gün şöyle bir olay oldu:

Arkadaş ortamında otururken Kore dizileri muhabbeti açıldı.Bazıları dalga geçiyor ''Ulan bunların nesini seviyorsunuz?Puhahaha!'' Ben sadece göz devirmekle yetindim çünkü zamanında ben de onların bazı ilgi alanlarıyla dalga geçmiş olabilirim :)

Aradan zaman geçti,herkes birbirinden bağımsız konuşmaya başladı birerli ikişerli.Biz de üç kız olarak bir köşeye geçtik konuşuyoruz.Sonra bu arkadaşa sordum ''Sevgi ... dizinin ... bölümünü izledin mi?Ben daha izleyemedim.''

Bana verilen cevap kızgın gözler oldu.''Kardeş ne oldu ya?'' demek istesem de tuttum kendimi.O günü bir şekilde atlattık.

Sordum sonrasında.''Sevgi neden cevap vermiyorsun kızım bana?'' Kaşlarını çattı. ''SeRa seni öldürmek istiyorum.Millet dalga geçti o kadar,sen gelmiş bana dizi soruyorsun?!'' diye bir saydırmaya başladı,tabi ben şok.

O arkadaşla bir daha eski samimiyeti yakalayamadım.Zaten taşındılar sonra başka şehire.Yüzümüzü görmüyoruz birbirimizin birkaç yıldır.

Biliyorum,bir yandan o kadar saçma ama bir o kadar da aşina olduğunuz bir konu bu.

Konuya farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum.Bu insanların neden dalga geçtiğini anlayabiliyorum.Çünkü bu malzemeyi eline veren çok kişi var.

''Ayy,ben bayılıyorum onlara!''

''Bir gün Lee min Ho ile evleneceğim!''

''Oppaaa!Çok yakışıklı,değil mi?''

Abi,bu sözleri söyleyen birini kim ciddiye alır?Cevap:Hiçkimse.

Ben burada yazıyorum böyle şeyler evet,ama onlar şaka amaçlı yazılar ve amacım sizleri güldürebilmek.Yoksa ortada ''Oppa!Oppa!'' diye dolaşmıyorum.

Ama ilgi duyduğum alandan utanmıyorum da.

Tamam yakışıklılar,güzeller.Hepimiz farkındayız.Herkes farkında.Lakin sizin bunu orada burada sakız niyetine söylediğiniz lafların bizlere dönütü bu oluyor.

Lütfen,yanlış anlaşılmak istemiyorum.Onları beğenmek suç değil.Ben de izlerken ''Yarabbi,bizi birbirimize kavuştur,amin.'' diye söylemlerde bulunuyorum.Ama bu Kore dizilerine özgü değil sadece.Herhangi bir Türk ya da yabancı dizilerde herkesin hayran olduğu oyuncular var (örneğin ben kaç gündür internette Burak ve Fahriye'yi ayırma büyüleri arıyorum).

Ama gözünüzü seveyim bunu dışarıya çocukca yansıtmaktan vazgeçin.Got izleyen adamlar Emilia Clarke'a bayılıyor ama ''İlerde evlencez biz bunla.'' demiyor orada burada.

''Her şeyin eleştirme üslubu var canım!'' diye eve geldiğinizde tepiniyorsunuz eğer tiye alınmışsanız.
Her şeyin üslubu var da,herkesin yok maalesef.

Of!Amma konuştum ha!Gene söylemeden geçmek istemiyorum çünkü sizlerin kalbini kırmak isteyeceğim son şey.Ama olayı bir de bu bakışla ele alırsanız demek istediğimi anlayacaksınız.

Seviliyorsunuz <3

4 yorum:

  1. Çok haklısın, herkesin üslubu yok maalesef. Bende seviyorum kore dizilerini -sonları hariç- hatta dün akşam Healerı bitirdim. Biri beni kore dizisi izlediğim için gömmeye çalışsa bende onu bakış açısından dolayı gömerim valla. Kim ne isterse izler yani kime ne!? Ne demişler: zevkler ve renkler tartışılmaz. Sevgiler 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncelerime tercüman olmuşsun,diline sağlık.
      O finaller öldürüyor beni.İlerletmişsin ne güzel 15 bölüm.Son bölümde niye tıkanıp da saçmalıyorsun?
      Healer benim kötü zamanıma denk geldi.Son beş bölüm kala bıraktım.Pişmanım :)
      Ben de Strong Woman Do Bong Soo'yu izliyorum şuan,az kaldı bitirmeme ^^

      Sil
    2. Benim gözümde şuan Strong Woman Do Bong Soo da ama vaktim yok. Bak bitirdikten sonra yazmayı unutma sakın, yorumlarını bekliyorum dört gözle :)))

      Sil
    3. Şuan onunla uğraşıyorum.Yarın yayınlayacağım :) Beklerim gel mutlaka ^^

      Sil