23 Nisan 2017 Pazar

Neden Tayvan Değil de Kore?

korean drama pinterest ile ilgili görsel sonucu

Bazı dizi severler sadece Kore ile sınırlı kalmıyor,bütün Asya'ya açılıp diğer ülke dizilerini de seyrediyorlar.

Kore dizilerine ek olarak Tayvan,Çin vb. dramalarını da zevkle takip ediyorlar.

Peki neden böyle bir başlık attın yazıya, diyeceksiniz.Hemen giriyorum konuya.

Kore dizilerini deli gibi izlediğim zamanlar,tesadüfen Tayvan ve Japon dizilerini de denk gelirdim.Önce aktöre bakardım yakışıklı mı diye,sonra kıza bakardım ezik mi diye? (kendimi böyle teselli ediyordum :/)

''Yav bu kadar seviyorlar,güzeldir o zaman.Ben de izliyim bakiyim,nerem eksilcek sonuçta?'' dedim açtım Hana Yori Dango'yu.

hana yori dango pinterest ile ilgili görsel sonucu

Hana Yori Dango Boys Over Flowers'ın Japon versiyonu.Daha doğrusu Boys Over Flowers,Hana Yori Dango'nun Kore versiyonu.BOF Hana Yori Dango'dan uyarlama bir nevi.

Başta ilgimi çekti.İlerledim 8-9 bölüm kadar.Şimdi düşünüyorum ben de peygamber sabrı varmış valla.

Konuşmaları beni bir süreden sonra aşırı şekilde irrite etmeye başladı.''Samujano-mo,guhayeri-go...'' Sonu sürekli sesli harfle bitiyor ve ben sanki üzerimde tarantula geziniyormuş gibi hissediyorum.

afraid tarantula ile ilgili görsel sonucu

Başta Kore dizileri de öyle geliyordu ama sonradan Türkçe ile benzer cümle yapıları olduğunu fark ettim ve bir şekilde kafama oturttum.

Neyse vazgeçtim Japon dramalarından,geçtim Tayvan'a.

Devil Beside You isimli bir dizi duyuyordum sürekli.Baktım oğlan çok şükü,''Aman izleyeyim ne olacak?'' dedim (gene) ve 20 bölümü bitirdim.

devil beside you pinterest ile ilgili görsel sonucu

Gerçekten acemilik zamanlarıma denk gelmiş bu dizi.Tamam oğlan yakışıklıydı ama o bile kurtaramadı diziyi.Başrol kızın bıyıkları vardı lan!

Gene dayanamadım oğlanın yakışıklılığına.Göz attım diğer dizilerine,gene aynı kızla olduğu farklı bir diziyi buldum.Devil Beside You'da yan rolü oynayan adam bu dizide de vardı.Tüm Tayvan dizi sektörü bunlardan mı ibaret acaba,diye düşünmeden edemedim.

why why love pinterest ile ilgili görsel sonucu
Kızın yüzüne nur inmiş (Why Why Love)

Ama kızın beni sinir etmemesi için önce bıyıkları var mı yok mu kontrol etmem lazımdı.Baktım ve şükürler olsun ki alınmıştı.

Dizinin sonunu getiremedim.Birincisi fazla sapıklar :P Gerçekten cinsellik lap diye oturtuluyordu.Kore dizileri öyle mi?Önce bir romantizm yaşanır,sonra gelir ne gelecekse.

''Ulan izleyeceğim oğlum!'' diye kendi kendimi bir kez daha (lanet olsun ki) gaza getirdikten sonra Aaron Yan'ın bir dizisine (Just You) rastladım.İzlemeye çalıştım sırf oğlan için.Gene yarım bıraktım.

just you pinterest ile ilgili görsel sonucu

Sonra yukarıdaki tatlişe kıyamadım.Refresh Man diye bir dizisi olduğunu işitmiştim.''Haydi Bismillah!'' diyerek başlamaya niyetlendim ama başlamadım çünkü izleyen yorumlarından sonrasında sapıttıkları anlaşılıyordu.

refresh man pinterest ile ilgili görsel sonucu

İzleyenlere saygım sonsuz ama ben izleyemiyorum.O dilleri beni mahvediyor.Dillerini de geçtim (geçemem ama hadi geçtik diyelim),uygunsuz şeyler peşi sıra geliyor sürekli.Kızın bornozu düşüyor adam görüyor kızı çıplak çıplak;adam küvette sıkışıyor kız dank diye dalıyor,adamı o haliyle görüyor.Bir de iki başrol bir şekilde aynı eve oturtulmaya zorlanıyor.Kardeşim,ayrı evlerde oturunca aşık olamıyor mu bunlar birbirine?Ve bir-ikisinde değil,çoğunda böyle.

Şimdi beni tartaklamak isteyen kesim şunu diyebilir:''Tayland dramasını izledin mi peki?'' İzledim canlarım izledim.

Peki sizler neler izliyorsunuz?Sadece Kore mi yoksa ortaya karışık mı?

2 yorum:

  1. Bende ortaya karışık izlesem de sende olduğu gibi gittiği yere kadar oluyor bazen. Katlanılmaz duruma gelince bırakıveriyorum ^.^ Güney Kore, Japon, Tayvan, Hint dizileri geçti elimden ama liste çoğunluğu Güney Kore bende de ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hint dizilerini ben de izliyordum bir ara ama onlarda aynı çizgi üzerinden yürümeye başladı bir süreden sonra.Sıktı kısacası ^^
      Güney Kore belki de bizim geleneklerimize en yakın ülke.Bu yüzden ister istemez dizilerini de abes bulmuyoruz.

      Sil