12 Temmuz 2016 Salı

Umut Vaat Eden K-Pop Grupları

K-Pop,son yıllarda başarılarını zirveye taşımaya başlamış Güney Kore müzik akımına verilen isim.Güney Kore müzik şirketleri bireysel performanstan çok şarkıcı grupları çıkarmayı daha çok seviyor.Tabii bu gruplara katılmak o kadar da kolay değil.İlk önce binlerce kişi arasından seçilmelisiniz.4-5 yıl arası bir staj dönemi geçirmelisiniz.Ardından yüzlerce stajyer arasından seçilip bir gruba dahil edilmelisiniz.Ve bu uzayıp gider...

K-Pop gruplarının ömrü 10 yıl kadar.Şirketler grup üyeleriyle uzun soluklu anlaşmalar imzalamayı tercih ediyor.Kız gruplarının ömrü bu kadar uzun değil tabii.Erkekler bu kulvarda daha çok rağbet görüyor.

Gelgelelim şu zamanda Bigbang gibi globalleşebilecek birkaç K-Pop grubu var.Haydi gelin onlara hep birlikte bir göz atalım;

1)BTS (Bangtan Boys)




JYP'nin eğlence amacıyla açtığı yan şirket Big Hit'in erkek grubu Bts.

Grup isminin anlamı ne kadar saçma olsa da (Kurşungeçirmezler),şu ara yükselişe geçen erkek gruplarından bir tanesi.'Mükemmel' olarak da anılıyorlar çünkü çıkış yaptıkları ilk zamanda bile sanki çaylak değil yılların grubu gibi performans sergiliyorlardı.

Çıkışlarını 2013 yılında No More Dream ile yaptılar.Bts şarkıları içinde sevmediğim tek şarkı belki de.Aynı yıl içinde 6 kez Yılın Çaylağı olarak ödüle layık görüldüler.

Grubun en büyüğü 1992'li (Jin), en küçüğü 1997 doğumlu (Joongkook).Evet,bende duyduğumda çok şaşırmıştım.Hatta Dope klibini izlerseniz aslında 97'li gibi durmadığını anlarsınız.

Sizlere tavsiye edebileceğim birkaç Bts şarkısı:
-Fire (2016)
-Dope (2015)
-Danger (2014)
-War of Hormone (2014)
-Just One Day (2014)
-Boy in Love (2014)
-N.O (2013)


2)GOT7



Son yıllarda kendini ön plana çıkarmayı başarabilmiş bir diğer JYP grubu;Got7.Grup üyeleri Hong Kong,Amerika,Tayland,Çin ve Kore gibi karma ülkelerden seçilmiş.Bana göre bu bir artı değil.Üyeler içinde Korece bilenler az ve bu birbirleriyle iletişimi çok daha zor bir hale getiriyor.Arada Tv programlarında denk geliyorum,bazı üyeler Korece'ye özgü şakaları anlayamadığı için sürekli alaya alınıyor.

Grup 7 üyeden oluşsa da başta 5 üye ile çıkış yapılması planlanıyordu.Çıkışlarını ise 2014 yılında Girls Girls Girls yaptılar.

Asıl başarılarını 2015 yılında yayınlanan Just Right şarkısıyla gösterdiler.Bu şarkı ile Bilboard Dünya Dijital Şarkılar listesinde 2 hafta boyunca ilk üçte kalmayı başardılar.

Grubun lideri Jaebum (JB) Dream High 2 dizisinde başrolü oynamıştır.

Bu grubun benim sevdiğim iki şarkısı var:Just Right ve If You Do.Just Right'ın klibini mutlaka izlemelisiniz.Çok tatliş bir klip olmuş.


3)INFINITE



Wooliment Entertainment'ın erkek grubu.Çıkışlarını 2010 yılında yapmış olsalarda benim gözümde yeni yeni yükselişe geçtiler.

Çıkışlarını Come Back Again şarkısı ile yaptılar.Çok da dinlenesi bir müzik değil,o yüzden hiç kendinizi yorup 'Neymiş bakalım bu?' demeyin.

Nam Woo Hyun ve Lee Seung Yeol'u High School Love On dizisinden tanıyoruz.Senaristler sonlara doğru biraz sapıtsa da gene de izlenebilecek güzel bir dizi.

Grup 7 üyeden oluşuyor.En büyük üye 1989 doğumlu aynı zamanda grubun lideri olan Kim Sung Kyu.

7 üyenin yedisi de mükemmel dans ediyor.Aralarında müthiş bir senkronizasyon var.Özellikle Btd adlı şarkılarında 'Scorpion Dance' (Akrep Dansı) olarak adlandırılan bir dans var ki kimse yapmayı başaramıyor.Klipte tam görülmüyor,merak ederseniz live videolarına bakabilirsiniz.

Infinite ile ilgili Y'tube'da Türkçe altyazılı Rookie King videoları var.15 bölümden oluşuyor.Hem Infinite'i tanımak hem de zaman geçirmek için izlenebilir.

Tavsiye edebileceğim Infinite şarkıları;
-Bad (2015)
-Dilemma (2015)
-Back (2014)
-Paradise (2011)


4)WINNER

 

YG,Bigbang'den sonra çıkaracağı ilk erkek grubu için stajerlerini A ve B takımı olarak ayırdı.Yapılan halk oylamasıyla kazanan A Takımı oldu ve Winner ismini almaya hak kazandı.

Grup çıkışını 2013 yılında Empty şarkısıyla gerçekleştirdi.

Grup 5 üyeden oluşuyor.Grubun en büyük üyesi 1991,en küçük üyesi 1994 doğumlu.

YG'den çıkış yapan grup olmaya hak kazanmak için A ve B takımının verdiği mücadeleler Who is Next:Win adlı programda gösteriliyor.Türkçe çevirisi de var aynı zamanda.Ben de izlemedim fakat boş bir zamanda izlemeye çalışacağım.

Tavsiye edebileceğim Winner şarkıları Empty,Colors ve I am Young.I am Young şarkısının klibini izlemenizi özellikle tavsiye ediyorum.Maknae Taehyun'un performansını zirveye taşıdığı mükemmel bir video.


5)IKON



Yukarıda YG'nin bir trolleme yaparak stajyerleri A ve B takımına ayırdığından bahsettik.Merak ettiniz değil mi B takımı kimdi diye.İşte kazanamayan B takımı.

Chanwoo'nun da gruba katılmasıyla 7 kişi olarak 2015 yılında çıkışlarını yaptılar.

Grubun çıkış şarkısı My Type.Bu şarkı hariç diğer bütün şarkılarını sevdiğim bir grup.Hem de en çaylak grup olmalarına rağmen.

Grubun en büyük üyesi 1994 doğumlu Kim Jin Hwan,en küçük üyesi ise 1998 doğumlu Chanwoo.BOF ve The Heirs dizilerinde Lee Min Ho'nun küçüklüğünü canlandırmıştır aynı zamanda.

Tavsiye edebileceğim Ikon şarkıları;Rhythm Ta ve Apology.




Bu velede ayrı bir parantez açmak istiyorum.Çocukta GD'nin geleceği var resmen.Marjinal bir kişiliği var ve bu marjinallik zorlama bir marjinallik değil(çok marjinalli bir cümle oldu ^^).Ikon'un ana rapper'ı.Amerika'dan gelmiş.Korece adı Kim Ji Won,sahne adı Bobby.Show Me The Money 3 kazananı aynı zamanda.Kabul etmek istemesemde küçükten bir hayranlık besliyor olabilirim.

Dipnot:Ikon üyeleri B.I ve Bobby'nin katıldığı Running Man bölümünü mutlaka izlemelisiniz.

Sizin bu gruplar hakkındaki düşünceleriniz neler?






2 yorum:

  1. Bu yazıyıyı yazdığında nerden bilecektin ki btsin ellen show a katılacaklarını ve Amas da performans sergileyeceklerini ne muhteşem değil mi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok çabuk büyüdüler :) Ellen Show'a katılmak gelebilecekleri zirvenin bile ötesindeydi.

      Sil