19 Temmuz 2016 Salı

Adam Fawer'ın Yeni Kitabı OZ


D&R girdiğimde görmemle almamın bir olduğu bir kitap Oz.Neden?Çünkü Adam Fawer'ın kitabıydı.Hayran olduğum Olasılıksız'ın yazarı Adam Fawer'ın.

Olasılıksızın kurgusu hayal edilemez nitelikteydi.IQ'su Einstein seviyesinde olmayan birinin bu kitabı yazması mümkün değil bana göre.Fakat Adam Fawer tarz değişikliğine mi gitmek istedi ne oldu bilinmez Oz'u yazmaya karar vermiş.Oz,beklediğimden çok daha farklı bir kurguya sahip.En azından Adam Fawer'dan beklediğim kurgudan.

Kurgu farklı olsa da yazarın üslubu Olasılıksız'dakiyle aynıydı.

Oz büyücüsünden esinlenerek yazılmış fabl tarzında fantastik bir kitap.Gerçek Oz hikayesini okumadığım için hikayeyle benzerliğini karşılaştıramayacağım.

Hikaye fabl tarzında lakin bazı betimlemeler midenizi bulandırabilecek cinsten.

Sayfa 117'ye geldiğimde olaylar çözülmeye başlamamıştı bile.Aksine meraklandırıcı düzeyde ilerlemeye devam etti.180.sayfadan sonra ise olaylar heyecanlı bir hal almaya başladı.Bu da demektir ki kitabın tadını çıkarmak için sıkıcı ilk yarısına katlanmak zorundasınız.

Kitabın önsözü beni çok duygulandırdı.Yazar,Olasılıksız'ın Abd'de pek rağbet görmezken Türkiye'de şaşırtıcı düzeyde satış rekorları kırmasından dolayı mutluluğunu ifade etmiş.Bu kitap nasıl beğenilmez ki?Aklım almıyor doğrusu.

Benim tavsiyem;Eğer Olasılıksız gibi bir kitap bekliyorsanız çok yanılıyorsunuz.Bendeki kanı öyleydi bu yüzden müthiş bir hayal kırıklığına uğradım.Yani kitapçıya gidip paranızı harcamaya değecek türden bir kitap değil.Ama biri size hediye ederse mutlaka okumalısınız.

Benim kitap hakkındaki analizlerim bunlar.Siz okudunuz mu?Okuduysanız neler düşünüyorsunuz?


2 yorum:

  1. Okumadım ama Türkiye'de bu kadar çok sevilmesinin sebebini merak ettim. Sırf bu yüzden okunabilir :)

    YanıtlaSil